dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

KV21:
EL og ALT går sammen med Veganerpartiet i Odense

I Fredericia er forhandlingerne om valgforbund på venstre side i gang, og i Holstebro er der ny radikal spids.
11. FEB 2021 12.00
TEMA: KV21

I Odense er der opbrud i valgforbundene på venstre side i byrådet, idet Enhedslisten og Alternativet har forladt det store centrum-venstre-valgforbund og er gået sammen med Veganerpartiet, der stiller op for første gang. Det er dermed første valgforbund til KV21 i Odense - og de tre er åbne over for flere, oplyser partierne.

Ved KV17 fik de to udbryderpartier ellers gavn af valgsamarbejdet bestående af S-R-SF-EL-ALT, der hjalp EL til at få to ind og ALT til at få en enkelt plads. Resultater, de ikke havde fået ved at stå alene. S fik som største parti også gavn af samarbejdet og fik 13 lidt billigere mandater, mens både SF og De Radikale betalte temmeligt dyrt for at opnå hver en plads. 

Det skal nævnes, at Abdirashid Abdi i løbet af perioden er skiftet fra ALT til SF.

I Fredericia er forhandlingerne om valgforbund på venstre side endnu ikke slut. Ifølge Fredericia Dagblad er SF ikke indstillet på at gå sammen med S denne gang.

- Det er ren og skær valgteknik, for vi er et lille parti, og det kostede os et mandat ved KV17, siger SF-formand Connie Maybrith Jørgensen til avisen.

Det er nu en sandhed med modifikationer, idet SF alene kun fik 979 stemmer og ingen af de byrådspladser, som i snit kostede 1.339 stemmer. Hvilken konstellation, der kunne have bragt SF ind, nævner hun ikke. Heller ikke EL fik med 1.114 stemmer nok alene, men havde nok til at nyde godt af samarbejdet med S, der fik 13 lidt billige pladser, og R, der med 342 ikke kom ind. 

På den blå side offentliggjorde Venstre, De Konservative, Nye Borgerlige, Kristendemokraterne og Dansk Folkeparti tilbage i september et valgforbund.

I Holstebro er Rasmus Beltofte nu ny radikal spids, oplyser han til DK Nyt. Han blev valgt uden modkandidat og erstatter Søren Gudiksen som spids. Begge sidder i byrådet i dag - som de to radikale ud af 27 - og Gudiksen har endnu ikke afgjort, om han stiller op igen.