Eksperter vil lukke festgade midlertidigt

KORT NYT2. JUN 2021 12.53

AALBORG: Barerne i den populære festgade Jomfru Ane Gade i Aalborg bør blive lukket fra torsdag og to uger frem for at bremse smitten i byen. Sådan lyder en indstilling fra Epidemikommissionen, der rådgiver regeringen om coronahåndtering. Det skal senere onsdag behandles af Epidemiudvalget i Folketinget, som skal tage den endelige beslutning. Det skriver Politiken, der har set indstillingen.

"Der er således tale om en særlig situation i Aalborg, hvor der dels er en stor koncentration af smitte, der formodes at være relateret til Jomfru Ane Gade, og dels at værtshuse og barer i kommunen ligger tæt og koncentreret netop i denne gade," skriver Epidemikommissionen i sin indstilling ifølge Politiken.

Opfordringen fra kommissionen kommer efter en henvendelse fra Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), der har villet lukket festgaden, der har omkring 20 barer. I øjeblikket er de to sogne i Aalborg - Budolfi og Vor Frelsers - ramt af en delvis nedlukning. Det gælder blandt andet skoler og ungdomsuddannelser, men barer og restauranter er ikke omfattet.

Ritzau