dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Efter Mølbaks opråb: Genåbning af natteliv hænger i tynd tråd

Sundhedsminister Magnus Heunicke vil ikke genåbne diskoteker og natklubber, hvis myndighederne fraråder det.

Genåbningen af diskoteker og nattelivet hænger i en tynd tråd. Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til DR, efter at der tidligere tirsdag kom en klar melding fra Statens Serum Institut, SSI.

Her anbefalede faglig direktør Kåre Mølbak, at genåbningen af samfundet sættes på pause på grund af den seneste stigning i smittespredningen.

- Vi kommer ikke til at lægge noget frem, der er sundhedsfagligt uforsvarligt.

- Du hører jo Kåre Mølbak i dag sige, at det vil være uforsvarligt at gå videre med en stor genåbning af nattelivet. Hvis det er myndighedernes anbefaling, kommer vi ikke til at foreslå det, siger ministeren til DR.

Støttepartier bakker op om udskydelse

Siden nedlukningen i marts er samfundet gradvist blevet genåbnet, og nu nærmer vi os genåbningens fase 4, hvor diskoteker og nattelivet indgår.

Den del var Kåre Mølbak fra SSI dog ude at advare mod tirsdag, da smitten den seneste tid er steget. Både SF og Enhedslisten har oven på meldingen fra Mølbak fortalt, at de mener, at genåbningen skal sættes i bero.

Næste fase af genåbningen skal der forhandles om 12. august. Ministeren har hertil bedt SSI om en samlet vurdering af de enkelte elementer af fase 4.

- Regeringens og Folketingets anbefalinger skal jo være fagligt funderede, og derfor tager jeg det meget alvorligt, når der kommer sådan en melding fra Statens Serum Institut og Kåre Mølbak, siger ministeren til DR.

Foruden SSI rådgiver også Sundhedsstyrelsen regeringen om håndteringen af coronaudbruddet. Styrelsen ønsker tirsdag ikke at udtale sig om sit sundhedsfaglige syn på at genåbne nattelivet.

Ritzau