Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Dræbt læge var med til at lade drabstiltalt tilse af psykiater

56-årig mand erkender dødelig vold mod læge i Tisvildeleje.

HOVEDSTADEN: En 56-årig mand har i Retten i Helsingør i dag erkendt at stå bag volden, som var skyld i en læges død i 2019. Hun blev banket ihjel med et stumpt objekt. Han nægter sig dog skyldig i manddrab.

Politiet fandt den 58-årige læge i en skrækkelig forfatning natten til den 30. april 2019 i hendes sommerhus i Tisvildeleje.

Det er tidligere kommet frem, at den dræbte og den tiltalte tidligere har været i kontakt med hinanden. Hun var en af de læger, der i februar 2014 modtog ham på skadestuen efter et trafikuheld, som manden selv mente, han var sluppet uskadt fra. Her blev manden bragt til hospitalet i Hillerød, men da han var meget udadreagerende, besluttede lægeholdet at ordinere psykiatrisk tilsyn, og han blev frustreret over, han ikke bare kunne udskrives.

Var skuffet

I retten i dag forklarede manden, at han bare ville tale med lægen, da han midt om natten brød ind i sommerhuset med en skruetræker og et koben:

- Jeg var skuffet over, at de kom så forudindtagede og ikke ville lytte på mig, siger manden om mødet.

Manden er tiltalt for 14 forskellige forhold. Ud over manddrab er manden anklaget for tyveri, indbrud og dokumentfalsk. Han er også tiltalt for brandstiftelse. Ifølge politiet skulle manden have forsøgt at sætte ild til sin ekskones sommerhus. Manden nægter at have gjort det.

Sagen forventes afsluttet den 23. februar.

Ritzau