DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Distortion klar med ny plan for musikken
Distortion har flere gange voldt Københavns Kommune kvaler. Blandt andet over oprydning og overholdelse af aftaler.
Foto: Finn Frandsen, Politiken/Ritzau Scanpix

Distortion klar med ny plan for musikken

Københavns Borgerrepræsentation har givet grønt lys til Distortions nye planer, der blandt andet rykker de store scener længere ud af byen og inviterer til flere lokale initiativer.
2. MAR 2020 6.23

KØBENHAVN: Nogle elsker den, andre hader den, og den har givet Københavns Kommune mange grå hår: gadefestivalen Distortion. En lille uge med fest i de københavnske gader, tis i baggårdene og musik i nattetimerne.

Langfra alle er lige begejstrede for festen. Derfor kommer den i 2020 til at løbe af stablen på en ny måde, oplyser festivalen.

Med det nye navn Distortion X rykker de store musikscener til udkanten af brokvarterne. Dermed bliver der bedre plads til mindre, lokale arrangementer på de centrale pladser.

De store og gratis arrangementer var nemlig begyndt at tiltrække så mange mennesker, at det overdøvede de mindre, forklarer direktør Thomas Fleurquin.

- Med Distortion X kan vi skabe en bedre balance. Vi kan lave en mere intens oplevelse til dem, der kommer for musikken, og vi kan frigive plads og sikre økonomi til at gøre den gratis del af gadefesten bedre, roligere og mere mangfoldig, så vi kan genfinde den gamle gadehygge, som mange sikkert kan huske fra for ti år siden, siger han.

Ti pct. musikzone, 90 pct. til det lokale
Musikzonerne udgør cirka ti pct. af det samlede fest-areal, og dermed er der 90 pct. til mindre arrangementer for fx børn, små koncerter eller Pensionist Distortion og andet, der ikke kræver store musikanlæg. Fokus er på hygge og lokalforankring, lyder det fra festivalen.

Det er Københavns Borgerrepræsentation, der har givet tilladelsen til de nye planer. De har været på tegnebrættet siden sidste år, men her var borgerrepræsentationen ikke med på ideen. Derfor er det en glad direktør, som nu kan præsentere de nye planer.

- Vi er enormt glade for den gode dialog, vi har haft med både politikere og embedsmænd, som også kunne se, at det er på tide at udvikle Distortion til næste niveau, siger Thomas Fleurquin.

Distortion foregår 3.-7. juni, læs mere om lokationerne hos Distortion

ibs