DIF vil kortlægge lokale idrætsdrømme
Fra i dag kan foreninger og borgere nemt komme med forslag til idrætsfaciliteter i deres område.
Foto: Søren E. Alwan, Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

DIF vil kortlægge lokale idrætsdrømme

Forbundet vil inspirere til idrætsinvesteringer i kommunerne ved at lade alle give deres bud på nye lokale idrætsfaciliteter på et interaktivt danmarkskort.
6. OKT 2021 15.42

Danmarks Idrætsforbund (DIF) lancerer i dag en ny online platform med et interaktivt danmarkskort på adressen danmarkmangler.dif.dk/Indsend-forslag. Her kan alle foreninger, medlemmer og selvorganiserede idrætselskere vise, hvor Danmark mangler idrætsfaciliteter, oplyser forbundet.

Det ikke alle borgere, der dukker op til borgermøder eller måske lige får henvendt sig til kommunen med et godt forslag til en lokal idrætsfacilitet. Med initiativet "Danmark Mangler" er det muligt at komme til orde på en nem og tilgængelig måde. Man klikker på danmarkskortet på det relevante sted og skriver ganske kort, hvad det er, der mangler.

- Vores formål med platformen er at styrke den lokale viden om konkrete behov for bedre fysiske rammer til idræt, bevægelse og foreningsliv i hver kommune. Vi håber, at platformen kan bidrage til en god dialog om de potentialer, der er i den enkelte kommune. For det er jo netop lokale borgere og idrætsforeninger, der er eksperter i lokale behov, siger DIF-formand Hans Natorp.

På den anden side af kommunalvalget vil DIF sende de indkomne forslag til kommunerne og inspirere til, hvordan de kan arbejde videre med dem. Ideen til 'Danmark mangler' kommer fra Aarhus Kommune, som i 2019 gennemførte et lignende initiativ. Her fik man over 800 forslag til konkrete faciliteter.

sfe