Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

DF: Hjælp skybrudsramte kommuner

Skibby argumenterer med, at Bornholm også fik vinterhjælp
KORT NYT6. JUL 2011 11.19

Formanden for Folketingets Kommunaludvalg, Hans Kristian Skibby (DF), vil have indenrigsminister Bertel Haarder (V) til at se på de økonomiske udfordringer, som København og omegnskommunerne står med efter det massive skybrud, som ramte området med gigantiske ødelæggelser til følge. Det sker efter, at de seneste vurderinger lyder på, at ødelæggelserne i de kommunale bygninger i Københavns Kommune alene er på omkring 100 mio. kr.

- I forbindelse med vinterkrisen på Bornholm meddelte regeringen, at man ville se positivt på at hjælpe med de økonomiske konsekvenser for Bornholms Kommune. Det resulterede i, at der blev givet ekstraordinær økonomisk støtte til øen for at dække de ekstra store regninger for vinterberedskabets arbejde. Jeg vil nu have indenrigsministeren til at se på, om det er muligt at gøre noget lignende for København og omegnskommunerne, siger Skibby, der peger på, at Københavns-området befinder sig i en endnu større krise end den på Bornholm.

- Derfor anbefaler vi, at Folketinget sikrer kommunerne en fornuftig økonomisk hjælp, når det samlede overblik over ødelæggelserne foreligger, siger Hans Kristian Skibby.

srl