DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
De sidste vaccinationer udskydes endnu en uge
Se link til kalenderen nederst i artiklen.

De sidste vaccinationer udskydes endnu en uge

De 25-39-årige ventes først at være færdigvaccineret sidste uge i august.
10. MAJ 2021 12.21
TEMA: Corona

Nye prognoser for, hvornår vaccinen Curevac kan tages i brug, betyder at mange af de resterende aldersgrupper må vente endnu en uge på at blive vaccineret. Det oplyser Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Curevac er endnu ikke godkendt til brug i Danmark, og den forventes først at blive en del af det danske vaccinationsprogram i løbet af sommeren.

De opdaterede prognoser betyder, at aldersgrupperne 16-39 år modtager første stik en uge senere, end det fremgik af den senest opdaterede kalender, de 30-34-årige dog to uger senere. 

Den samlede slutdato rykkes blot en uge, da det planlagte interval mellem første og andet stik justeres. 

Lægen skal vurdere

I denne uge begynder man at indkalde de 55-59-årige til vaccination. De 60-64-årige er godt i gang og forventes at være vaccineret i løbet af de kommende uger. Alle over 70 år, som ønsker vaccination, er enten færdigvaccineret eller har fået første stik, oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mandag middag på et pressemøde.

Ministeren sender i dag en bekendtgørelse i høring om mulighed for frivillig vaccination med AstraZeneca i høring, skrev han i formiddag på Twitter. Han forventer, at Sundhedsministeriet i løbet af denne uge vil kunne afklare de praktiske udfordringer.

Hvis man ønsker en frivillig AstraZeneca, skal man til en læge først for at blive orienteret om risikoen, oplyser Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på et pressemøde.

- Det er den den konkrete læge og den konkrete person, der skal afveje risikoen, siger Søren Brostrøm.

Se den opdaterede vaccinationskalender her.