Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Henning Bagger, BAG/Ritzau Scanpix

Lærerforening:
De ældste elever kommer ikke tilbage før ferien

6. til 9. klasse kommer sandsynligvis først i skole efter ferien, vurderer KL, lærere og skoleledere.
21. APR 2020 7.19

Mens de yngre elever er tilbage i skole efter længere tids coronafri, så er der længere udsigter for de ældste elever, vurderer skoleledere, lærere, kommuner og flere politikere. Det skriver Politiken.

Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen og flere folketingspartier er således enige om, at eleverne sandsynligvis ikke kommer i skole før ferien.

Da eleverne i 0. til 5. klasse allerede er tilbage i skole, bliver det for trangt at åbne dørene for de ældre elever, hvis alle retningslinjerne under coronaudbruddet skal overholdes, lyder det. Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, kalder det helt umuligt under de nuværende retningslinjer.

- Mange skoler er fyldt helt op, fordi eleverne bruger langt mere plads, når der skal være længere mellem den enkelte elev. Derfor er det ikke muligt i øjeblikket. Hvis der skal åbnes op, så kræver det, at sundhedsmyndighederne ændrer deres retningslinjer, siger han.

Lokaler er optaget
Jacob Bundsgaard (S), der er formand for KL, mener også, at det ser svært ud.

- Lige nu er det meget svært at se, at der kan blive plads til 6.-10.-klasserne på skolerne, simpelthen fordi deres lokaler og fælleslokaler er optaget af de mindre klasser, og fordi det kræver flere voksne at klare undervisningen på de nye vilkår, siger han til Politiken.

SF siger, at man hellere vil åbne for langsomt end for hurtigt. Venstres undervisningsordfører, Ellen Trane Nørby, anerkender også, at det med de nuværende retningslinjer ser svært ud.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) siger til Politiken, at det er for tidligt at sige noget om det. Men hun lytter til indspark, lyder det.

Ritzau