Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Dansk formandsskab sikrer enklere EU-udbud

Kommuner og regioner vil få lettere ved at forhandle under udbud, men til gengæld må kommuner sandsynligvis se frem til nye udbudsregler på det sociale område
22. FEB 2012 9.39

BRUXELLES: Et flertal af EU-landene vil nu gøre det nemmere for kommuner og regioner at forhandle med leverandøren. Netop en forenkling af udbudsreglerne er en af det danske EU-formandskabs hovedprioriteter. EU-landene vil endda gøre det nemmere, end EU-Kommissionen lagde op til med deres forslag til et nyt udbudsdirektiv i december. Kommissionens forslag rummer forenklinger. Men kommunerne og regionerne er utilfredse med mange af de begrænsninger, forslaget stadig rummer mod brug af den fleksible forhandlingsprocedure, skriver ZealandDanmark.dk.

- Det er vigtigt for kommunerne at gøre reglerne endnu mere fleksible, end EU-Kommissionen har lagt op til, siger KL's konsulent, Anders Brøndum.

- Markedet har den bedste viden om, hvordan de mest optimale løsninger ser ud. Derfor er det vigtigt, at kommunerne får lettere ved at gå i dialog med markedet, siger Anders Brøndum.

En af de få, der under mandagens møde i Bruxelles var skeptisk over for forhandlingsudbud, var repræsentanten for Europas mest magtfulde land, Tyskland.

KL håber stadig på, at sondringen forbliver, så det sociale område ikke skal ind under EU's udbudsregler.

- Vi er imod, at man sætter det tunge maskineri i gang på områder, hvor der slet ikke er et grænseoverskridende perspektiv. Så giver det dårligt mening at udvide EU-reglerne, siger Anders Brøndum.