Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Danmark har nul døde med corona for anden gang på en uge

Ingen døde med coronavirus er registreret i ny opgørelse fra Statens Serum Institut. Antal indlagte falder.
22. MAJ 2020 15.10
TEMA: Corona

Ingen med coronavirus er registreret døde i Danmark det seneste døgn. Det er tredje gang på to måneder, at det sker, og anden gang på en uge. Det viser tal fra Statens Serum Institut fredag.

Dermed er status quo, at 561 er døde med coronavirus i Danmark. Antal indlagte falder med tre til 119. Derudover er 23 på intensiv afdeling, og heraf er 19 i respirator.

I alt er 11.230 bekræftet smittede med coronavirus. Af dem har næsten 10.000 - 9.764 - overstået infektionen.

8.870 testet på et døgn

I alt er 433.971 forskellige personer registreret testet for coronavirus. Der er dermed registreret 8.870 testede personer det seneste døgn.

Hårdest ramt er hovedstadsområdet og Sjælland. Det ser bedre ud i Jylland og på Fyn, hvor under 30 er indlagt. Myndighederne har lanceret en række nye tiltag, der skal hjælpe med at opspore og isolere smittede.

På den nye hjemmeside coronaprover.dk kan man bestille tid til en test, selv om man ikke har en henvisning fra lægen. Desuden er en række testbiler sat i drift, som kan køre hjem til eksempelvis ældre svækkede, der har besvær med at komme ned til lægen eller til et testtelt.

Myndighedernes nye strategi betyder også, at alle, der har været i nær kontakt med en coronasmittet, fra 48 timer før symptomerne viser sig og indtil 48 timer efter, de er ophørt, skal isolere sig og sørge for at blive testet for coronavirus.

Ritzau