DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Danfoss-fond bliver medejer af Sønderborg Lufthavn

Lufthavnsdriften er en underskudsforretning og kostede derfor kun én kr.
17. DEC 2020 14.51

SØNDERBORG: Byrådet i Sønderborg har besluttet at sælge Sønderborg Lufthavn til Forberedelsesselskabet af 1. januar 2020 A/S. Dermed bliver Bitten & Mads Clausens Fond, via datterselskabet B&MC Holding, medejer af lufthavnen, oplyser kommunen, der er den anden aktionær i Forberedelsesselskabet.
 
Salget er resultatet af den udbudsrunde, kommunen for nylig gennemførte for at udskille lufthavnen, så drift og ejerskab ikke længere vil være forankret i kommunalt regi.
 
Salgsprisen for Sønderborg Lufthavn er én krone. Årsagen til den lave pris er, at man foruden købet af lufthavnsporteføljen - det vil sige arealer, bygninger, køretøjer og personale – også forpligter sig til at drive lufthavnen med rutetrafik, og det er for nuværende en underskudsforretning. Det forventede underskud i Sønderborg Lufthavn i 2020 ender på cirka otte mio. kr.

Skal også have lov 

Kommunen yder fra 2021 til og med 2023 et samlet driftstilskud på 34,1 mio. kr., og skulle kommunen efter 2023 stoppe driftsstøtten, er der en tilbagekøbspligt, hvor prisen stadig vil være én kr. Det samme gælder, hvis Forberedelsesselskabet på et tidspunkt ønsker at sælge lufthavnen. På den måde kan kommunen selv overtage driften igen.
 
Driften af lufthavnen sker under forudsætning af, at Trafikstyrelsen giver de nye ejere tilladelse til at drive lufthavnen, og den proces forventes at tage to-tre måneder. 


Forberedelsesselskabet af 1. januar 2020 A/S 2020 består af to ejere: 
B&MC Holding, som er et datterselskab under Bitten & Mads Clausens Fond, har 50,1 pct. af aktierne i selskabet. Sønderborg Kommune har 49,9 procent af aktierne. Formålet med Forberedelsesselskabet af 1. januar 2020 A/S er at byde på købet af lufthavnen.

ka