Daginstitution får strakspåbud for magtanvendelse

KORT NYT9. JAN 2020 9.32

HOLBÆK: Det private Børnehus Krummeluren i Holbæk har fået et strakspåbud, efter kommunen overværede, at ansatte på stedet udøvede magtanvendelse. Det viser en tilsynsrapport, som TV2 Øst har fået aktindsigt. I tilsynsrapporten fra november fra Holbæk Kommune, der er tilsynsmyndighed, kan man læse, at de voksne på visse stuer bruger skældud og straf for at få børnene til at høre efter.

- Det lyder meget voldsomt med magtanvendelse i mine ører. Jeg tror ikke, der er så mange forældre, der ikke har løftet deres treårige, grædende barn op, som ikke vil med et eller andet sted hen. I princippet hvis vi gør det, så er det magtanvendelse. Vi har haft stor tilgang, og folk har været tilfredse med det, vi har lavet. Og børnene har været glade, og forældrene har været glade. Men vi er helt indforstået med, at det skal ændres, og det arbejder vi på nu, siger Jette Frederiksen til TV2 Øst.

Allerede i maj 2019 fik institutionen det første påbud omkring tonen. Ifølge ejer Jette Frederiksen gik personalet med det samme i gang med at ændre tonen over for børnene, men da en toårig dreng fra Krummeluren døde i en drukneulykke, mens han var med pædagogerne på tur i oktober, måtte arbejdet med at holde en respektfuld tone vige for sorgarbejdet.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt