Mistrivslen blandt børn og unge vokser, mens de offentlige systemer spiller fallit i håndteringen, og der eskalerer et problem, som både er en sundhedsmæssig og økonomisk bombe. Det skriver Kommunen.dk.
Ansvaret for børn og unge i mistrivsel eller med psykiske problemer ligger hos både kommuner og regioner. Kommunernes og regionernes indsatser hænger sammen, og mulighederne for hjælp afhænger gerne af hinanden. Men samarbejdet fungerer ikke, lyder det fra begge sider.
Kommunerne har en stor del af ansvaret for indsatser og hjælp til børnene med psykiske udfordringer. Men det kringlede system med forskellig og opdelt lovgivning spænder ben i deres arbejde.
Svær kommunikation
- Jo længere tid, der går, jo dårligere kan børnene risikere at få det, og jo flere symptomer kan de få. Samtidig mister forældrene ofte deres overskud til at yde den omsorg, som barnet har brug for, siger Sisi Ploug, formand for Dansk Socialrådgiverforenings Faggruppe for Børn, Unge og Familie.
Katrine Iversen, chefanalytiker ved Vive, mener, der er brug for en styrket indsats over for psykisk sårbare børn. Lovgivningen og organiseringen af området er en del af problemernes hovedårsag.
- Serviceloven er én lov, og sundhedsloven er en anden, og der er stor forskel på den gældende lovgivning i psykiatrien og i kommunerne. Helt grundlæggende er det to forskellige systemer, der kan have vanskeligt ved at kommunikere sammen, siger Katrine Iversen.
Abonnenter hos Kommunen.dk kan læse hele artiklen her
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.