Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Normalt er der kun mulighed for at bringe varer ud i Koldings gågader mellem kl. 24 og 11. Nu har Kommunen givet en midlertidig dispensation, der tillader vareudlevering i hele døgnet til alle kommunens detailbutikker.
Foto: Kolding Kommune

Butikkerne kan nu få varelevering på alle tider af døgnet

Regeringen har anmodet kommunerne om at ophæve tidsbegrænsning for vareudlevering, og det har man gjort flere steder.

Regeringen vil gøre det nemmere hurtigt at få varer ud i butikkerne og opfordrer kommunerne til at ophæve begrænsninger for vareudlevering. I Kolding bakker man op ved at midlertidigt at tillade vareudlevering i døgndrift. Det oplyser Kolding Kommune.

For at støtte en hurtig levering af varer til butikkerne, har politiet og Kolding Kommune givet en midlertidig dispensation, der betyder, at butikkerne kan få leveret varer uanset tidspunkt på døgnet.

Det medfører, at de begrænsninger på vareudlevering, der har været i og omkring gågaderne i Kolding midtby, midlertidigt bliver ophævet. Her har butikkerne tidligere kunnet få leveret varer mellem klokken 24 og 11, og den mulighed bliver altså midlertidigt udvidet til at gælde hele døgnet.

- Vi bakker selvfølgelig op om initiativet til at få det bedst mulige flow af varer og så handler det også om at skabe den størst mulige fleksibilitet for transportvirksomhederne, forklarer formand for Teknik- og Klimaudvalget Jakob Ville (V), der samtidig fastslår, at fodgængerne fortsat har fortrinsret til at færdes på gågaderne og appellerer til, at varebilerne kører yderst forsigtigt og tager hensyn til de gående.

Dispensation gælder hele kommunen
Det er ikke kun butikkerne i og omkring gågaderne i Kolding, der er omfattet af den midlertidige dispensation. Den gælder for vareudlevering til alle detailbutikker i hele kommunen.

- Vi befinder os i en meget speciel situation og vi vil gerne sikre, at intet hindrer en hurtig og effektiv udbringning af varer til vores butikker og derfor har vi givet den midlertidige tilladelse til varelevering til alle butikker hele døgnet, fortæller Jakob Ville.

Den midlertidige dispensation udløber, når regeringen melder ud, at der ikke længere er behov for vareudlevering i døgndrift.

Andre kommuner følger samme fremgangsmåde. Og eksempelvis Frederikssund har gjort 24 timers varelevering tilladt foreløbig frem til 24. marts med mulighed for forlængelse.

MG