Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Brev til ministeren: Videomøder bør være permanent mulighed

Det bør fortsat være muligt for jobcentre at holde telefon- og videomøder med ledige, mener Syddjurs Kommune.
26. NOV 2020 14.50

SYDDJURS: En særregel har i år givet landets jobcentre lov til at holde møder med ledige over telefon eller video for at undgå coronasmitte.

Den mulighed udløber fra årsskiftet, men bør gøres permanent, mener man i Syddjurs. Derfor har kommunen nu sendt en henvendelse til Beskæftigelsesministeriet, hvor man opfordrer til større frihed i opgaveløsningen, når det gælder den løbende dialog med kommunens ledige.

- Det er os, som er tæt på borgeren, og derfor bør det også være os, som vælger den kontakt til borgeren, som er bedst i den konkret situation. På den baggrund er jeg sikker på, at telefon- og videomøder er en del af vores fremtid på beskæftigelsesområdet - også efter corona, siger Gunnar Sørensen (V), som er formand for udvalget for erhverv og beskæftigelse, der står bag henvendelsen.

Flere er enige

Kommunen har undersøgt medarbejdernes erfaringer med nye arbejdsformer under corona. På beskæftigelsesområdet melder flere om gode erfaringer med digital dialog med de ledige. De ledige sparer transporttid, og nogle føler sig mere trygge i en digital samtale.

Der vil dog stadig være en række samtaler, som skal afvikles fysisk, understreger kommunen. Valget mellem et digitalt og et fysisk møde må bero på en konkret vurdering.

Syddjurs er ikke alene om at have gode erfaringer med video- og telefonmøder. Ifølge KL vurderer ni ud af ti jobcentre, at muligheden for digital dialog er en klar styrkelse af indsatsen. Også et stort flertal af de ledige er glade for at kunne klare møderne digitalt.

ak