Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Borgmester til corona-risikogrupper: Tag ikke i sommerhus

Borgmestre i ferieområder har påske-budskaber med variationer.

De seneste dage har der været megen tvivl, om man kan og må tage i sommerhus i påsken. Nu opfordrer borgmester i Halsnæs Steffen Jensen (S) i et Facebook-opslag til, at folk i risikogrupperne ikke tager i sommerhus. 

- Det betyder, at man som familie undlader at tage bedsteforældrene med i sommerhuset, hvis bedsteforældrene tilhører denne gruppe, skriver han.

Derudover fortæller Steffen Jensen, at han ønsker at bakke op om statsminister Mette Frederiksens (S) og Sundhedsstyrelsens anbefalinger, om at man ikke rejser på tværs af landet.

- Hvis man vælger at komme, så skal man være velkommen, men så håber jeg, at man passer på sig selv. Jeg vil rigtig gerne have borgerne med sommerhus og de mennesker i risikogrupperne tilbage til kommunen de næste mange år, så mit motiv har været at passe på de mest udsatte, siger han.

Borgmesteren opfordrer også til, at gæsterne sorterer og gemmer deres skrald ved sommerhuset, i stedet for at 'efterlade det ved de lukkede genbrugsstationer eller andre steder'.

Fanø: Velkommen
På Fanø er der endnu ingen registrerede coronasmittede, og et enigt byråd melder, at uanset om man er sommerhusejer eller ej, så er alle velkommen på den vestjyske ø, oplyser TV Syd:

- Vi vil gerne sende et signal til de mennesker, der holder meget af Fanø, at man er velkommen. Det er vigtigt, at vi udviser gæstfrihed – også i denne tid, siger borgmester, Sofie Valbjørn, (ALT), til TV Syd.

Færgen er den eneste vej til øen, og opfordringen fra byrådet lyder, at ved færgeoverfarten bliver bilister i bilen, mens gående holder afstand. Når der skal handles ind, mener borgmesteren, at det er vigtigt, at gæster og lokale bruger deres fornuft og ikke tager hele familien afsted. Tag kun en enkelt person på indkøb, opfordrer hun. 

Ærø: Ikke for mange
Syddjurs-borgmester Ole Bollesen (S) hilser alle sommerhusgæsterne og de besøgende til Mols Bjerge og Ebeltoft velkommen:

- På grund af coronasmitten vil vi dog bede om, at man ikke samler sig for tæt ved de populære besøgsmål. Det kan være ved Kalø Slotsruin eller andre steder. Husk på, at Mols Bjerge er et stort sted, og jeg vil opfordre alle til at sprede sig ud i området og gå på opdagelse, i stedet for at søge de meste kendte steder. 

Statsminister Mette Frederiksen opfordrede tirsdag aften på Facebook til, at borgerne ikke rejser for meget rundt til nye steder, da smitten er skævt fordelt i Danmark.

Det er dog ikke forbudt at tage i sommerhus, meddelte hun.

- Vi ved, at påskedagene normalt er nogle travle rejsedage. Og det skal vi undgå, at de bliver i år. Ellers risikerer vi, at alle vores bestræbelser på at holde smitten nede ikke lykkes, skrev Mette Frederiksen.

For netop at inddæmme smittefaren har Ærøs byråd frarådet turister at besøge øen i påsken.

- Vi vil gerne skærme de ældre og de personer, der passer på dem. Derfor vil vi helst ikke have for mange herovre i denne situation, lød det fra Ærøs borgmester Ole Wej Petersen (S) i onsdagens udgave af TV-Avisen på DR1.


ka / Ritzau