Borgmester raser over ubetalte p-bøder i Aalborg

KORT NYT2. SEP 2019 12.30

AALBORG: Bilisterne glemmer i stor stil at betale de p-afgifter, de har fået i Aalborg Kommune. Således viser en restanceopgørelse fra 1. maj 2019, at borgerne tager det afslappet i forhold til at betale opkrævningerne, som de har fået af parkeringskontrollen, for bilisterne skylder kommunen 30,8 mio. kr. i manglende betaling for p-afgifter, skriver Nordjyske.

- Det er jo lige præcis en af de udfordringer, som der har været med EFI og Skat, og deres måde at drive inddrivelse på. De har betragtet de her p-afgifter som bagateller, og derfor har de ikke udført en indsats i forhold til at få inddrevet dem. Det er noget af det, som vi har været rigtig utilfredse med som kommune, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) med henvisning til kollapset i Skat.

Kommunen vil nu forsøge at gøre endnu mere for selv at få krattet pengene hjem. Helt konkret foreslår magistraten, at de to ekstra normeringer, som i budget 2016 blev besluttet tilført opkrævningsafsnittet i Borgerservice for den fire-årige periode 2016-2019, fortsætter i perioden 2020–2023 med det formål at kunne sikre implementeringen af Skats nye inddrivelsessystem og for at fastholde en ekstra indsats.

MG