Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgerne tager ansvaret for børn og unges start

I Ulfborg er der fælles ansvar for, at alle børn og unge lykkes. Social- og Integrationsministeriet støtter lokalt projekt

 

HOLSTEBRO: Ulfborg Borgerforening har med støtte fra Holstebro Kommune startet et projekt med titlen 'I Ulfborg lykkes alle børn og unge - et fælles ansvar'. Nu har Social- og Integrationsministeriet bevilget 200.000 kr. til projektet. Det skal forbedre rammer og vilkår for børn og unge i området - også for dem, der har behov for ekstra støtte til at få en god start på tilværelsen. Det fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Det er borgere, foreninger, erhvervslivet og skolerne i Ulfborg, der selv kommer med ideerne til, hvordan det kan blive endnu bedre at være børn og unge i området. Og det er samarbejdet i det nystartede projekt, der skal være med til at realisere ideerne.

- I Ulfborg har vi i de senere år oplevet nogle udfordringer i forhold til en gruppe af børn og unge, der har haft det svært. Men vi er også et stærkt lokalsamfund med mange gode kræfter, der er villige til at stå sammen for at få vendt udviklingen for vores børn og unge, siger formanden for Ulfborg Borgerforening, Jens Chr. Sandholm.

Ikke afhængig af ministerie-støtte
Formanden understreger, at man ikke har lagt hele projektet an på, om ansøgningen til ministeriet fik et positivt udfald.

- Derfor er vi med god projektledelse fra Holstebro Kommune allerede gået i gang. I løbet af efteråret 2011 nåede vi et godt stykke med at få de organisatoriske rammer på plads. Bevillingen fra ministeriet giver mulighed for at sætte yderligere skub i projektet, og vi skal nu i gang med at kigge os omkring efter en projektleder på deltid, siger Jens Chr. Sandholm.

Ud over støtte til projektledelse og start er Holstebro Kommune også involveret i projektet via SSP-samarbejdet, Ungdomsskolen og Ulfborg Skole. Så selv om borgerforeningen med bevillingen fra ministeriet nu får mulighed for selv at stå for ledelsen af projektet, vil der også fremover være et tæt samarbejde med Holstebro Kommune.

- Vi er meget glade for den støtte, som Holstebro Kommune har givet projektet indtil nu. Den betyder, at vi er kommet meget længere end den oprindelige tidsplan, da ansøgningen blev sendt til Social- og Integrationsministeriet. Nu kan vi her i 2012 koncentrere os endnu mere om at få nogle konkrete projekter realiseret, siger Jens Chr. Sandholm.

Lektiepatrulje, forældrenetværk og juniorcafé
De første konkrete skridt i projektet er taget, og den 11. januar vil der blive arbejdet videre med en lektiepatrulje for elever i 4.-6. klasse, forældrenetværk og en juniorcafé for elever i 5.-6. klasse. Der arbejdes også på etablering af et motorværksted og ATV-bane, ligesom det såkaldte Teen Town projekt, hvor der arbejdes for et udendørs opholdssted for de unge, også er godt i gang.

Alle projekter skal som udgangspunkt drives at frivillige kræfter med forankring blandt voksne, og en hjemmeside med titlen www.UlfborgLykkes.dk er ved at blive udviklet. Bag hjemmesiden står Jimmy Poulsen og Kristoffer Knudsen, der begge går i 9. klasse på Ulfborg Skole. Det er et bevis på det store frivillige engagement, som både unge og voksne lægger i projektet.

Udviklingskonsulent i Holstebro Kommune, Lene Thomsen, har indtil nu bistået Ulfborg Borgerforening som projektleder.

- Vi er kommet rigtig godt fra start. Alle dele af lokalsamfundet er meget engagerede i projektet. Det understreges bl.a. af, at 125 personer mødte op til et borgermøde i Vestjydsk Fritidscenter den 30. november, og rigtig mange har allerede meldt sig som partnere. Borgerne i Ulfborg viser med projektet, hvordan et lokalsamfund, der vælger at stå sammen, med dialog og en frivillig indsats kan gøre en positiv forskel, siger Lene Thomsen.

mou