Men nogle borgere har imidlertid brug for at blive holdt venligt i hånden og fulgt på vej til de sunde valg. Det handler ikke mindst om de sundhedsvaner forældre giver videre til deres børn vedrørende motion, alkohol og kost. Det fremgår af et debatoplæg Børne- og Kulturchefforeningen har udarbejdet om børn og unges sundhed.
BKF anbefaler at kommunerne gennemgår forebyggelseskommissionens anbefalinger, som inspiration til det tværgående planlægningsarbejde både inden for børneområdet og på tværs af sektorer.
Per B. Christensen, Næstved, der er formand for BKF siger, at det især handler om de syv timers anbefalede motion for om ugen for børn og unge. Syv timer, der skal findes i skoler, SFO/klubber, dagtilbud, foreninger og i fritiden med kammerater og/ eller familien. Også når børnene bliver ældre. For at holde de unge fast i gode motionsvaner må foreningerne prioritere andet end eliten og konkurrence og gøre en særlig indsats for de ikke så idrætsstærke unge.
BKF anbefaler, at der sker en klar prioritering af forebyggelsesindsatsen i kommunerne, således at der skabes mulighed for at opnå synlige resultater.
Endeligt anbefaler BKF, at kommunerne inddrager borgerne og de frivillige organisationer som afsæt for udvikling af en tværgående sundhedsstrategi for børn og unge.
Læs BKF's notat her.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.