DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Billund skal have ny borgmester
Ib Kristensen stopper som borgmester med udgangen af 2021.
Foto: Billund Kommune

Efter 20 år med Ib Kristensen:
Billund skal have ny borgmester

Ib Kristensen (V) er ottende borgmester, der bebuder sin afgang efter KV21.

BILLUND: Endnu en Venstre-borgmester meddeler nu, at han ikke ønsker at sidde på posten efter næste valg.

Ib Kristensen (V) har været byrådsmedlem i 24 år og borgmester de seneste 20, først i Grindsted og siden kommunalreformen i Billund.

Med et enigt budgetforlig i hus forrige tirsdag er tiden nu kommet til at meddele en beslutning, han hidtil kun har delt med sin hustru Jytte, siger han. Det har dog ikke været nogen nem beslutning.

- Men i sidste ende har dåbsattesten været afgørende. Den siger, at jeg bliver 70 i forbindelse med valget næste år, dermed vil jeg være 74 år ved udgangen af en ny periode, og selv om jeg er frisk og helbredsmæssigt har det rigtig godt, så ved ingen, hvordan det er om tre eller fem år, siger Ib Kristensen.

Borgmesteren har dog ingen planer om at forlade posten før tid.

- Som udgangspunkt har jeg en aftale med vælgerne frem til den 31. december næste år, og den vil jeg fuldføre, sådan er jeg af natur, tingene skal gøres færdig, siger Ib Kristensen.

Han ønsker ikke at blande sig i, hvem der skal afløse ham som spidskandidat, men erklærer blot, at der er flere gode kandidater.

Sjette V-borgmester

Ib Kristensen er den sjette Venstre-borgmester, der ikke fortsætter efter næste valg. Også Lars Krarup i Herning, Egon Fræhr i Vejen, Jørn Pedersen i Kolding og H.P. Geil i Haderslev har meddelt deres afgang, mens Henrik Frandsen i Tønder blev vraget som spidskandidat.

Foreløbig har to socialdemokrater meldt deres afgang: Ole Bollesen i Syddjurs og Ole Wej Petersen i Ærø Kommune.

Derudover har også Københavns teknik- og miljøminister Ninna Hedeager Olsen (EL) oplyst, at hun ikke genopstiller.