Billund henter nu asbestplader hos borgerne

KORT NYT6. JUN 2022 14.14

BILLUND: Borgerne skal fremover ikke selv køre på genbrugspladsen for at komme af med deres gamle tagplader. I stedet vil kommunen hente dem -  for at sikre, at færrest mulige mennesker kommer i kontakt med asbeststøv, oplyser JydskeVestkysten.

Hidtil har borgere kunnet aflevere de gamle tagplader på genbrugspladsen, men fra 1. juli skal man bestille kommunen til at komme og hente de gamle tagplader på privatadressen, hvis man har flere end fem. Pladerne skal så placeres i såkaldte bigbags, som private kan købe for 400 kr. stykket. Virksomheder må fremover fortsat køre pladerne til pladsen, men kan også bestille afhentning. 

- Flere af vores nabokommuner har positive erfaringer med lignende ordninger, og derfor er det naturligt for os også at gå denne vej, siger Simon Nicolajsen Jørgensen (S), formand for teknik-, plan- og kulturudvalget. Ikke alle tagplader indeholder asbest, men da det ikke er muligt at skelne mellem, hvilke der indeholder asbest, og hvilke der ikke gør, bliver alle behandlet som asbestholdige.

ka