Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ayfer Baykal er den nye teknik- og miljøborgmester

Hun træder ind på posten efter Bo Asmus Kjeldgaard og bliver dermed Danmarks første borgmester med indvandrerbaggrund

KØBENHAVN: Den 33-årige SF'er Ayfer Baykal er valgt som Københavns nye teknik- og miljøborgmester på et lokalbestyrelsesmøde i går, hvor hun fik 17 ud af 19 mulige stemmer.

Samtidig blev SF's sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen valgt til SF's nye politiske leder på rådhuset. Hun blev valgt uden modkandidat, skriver Berlingske Tidende.

Baykal og Thomsen overtager posterne, efter Bo Asmus Kjeldgaard valgte at trække sig i sidste uge, da det kom frem, at han brød valgloven ved at bo det meste af tiden hos sin kæreste på Frederiksberg og ikke i Københavns Kommune, hvor han er valgt.

Ayfer Baykal er 33 år, uddannet socialrådgiver og født og opvokset på Østerbro, hvor hun i dag bor. Hun har tyrkiske rødder. Begge forældre er født og opvokset i Ankara og indvandrede til Danmark sidst i 60'erne. Hun arbejder i dag med integration i Frederiksberg Kommune.

· Valgt til Københavns Integrationsråd i 2006, hvor hun i en periode sad som formand.
· Har siden 2006 været næstformand i Indvandrerkvinde Centret på Nørrebro, hvor hun også har arbejdet som socialrådgiver. Det er et værested, med særlig fokus på at hjælpe socialt udsatte etniske kvinder og deres børn.
· Næstformand i foreningen Loftsramte Eksperter i 2007, der arbejder for at få afskaffet kontanthjælpsloftet.
· Medlem af Politiskforum DGI siden 2008, hvor hun bl.a. arbejder med at inddrage flere etniske minoriteter i idrætslivet.

lcl / ka