Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Astronomiske regninger for politikeres iPhone-brug

Medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation var dyre i drift, fordi deres abonnementer ikke var rigtigt indrettet
KORT NYT9. MAR 2011 18.45

KØBENHAVN: Det har været en dyr fornøjelse for de københavnske skatteydere, at politikerne ikke havde data-abonnement til deres nyansskaffede i Phones. Derfor kom de i det meste af 2010 til at betale 10 kr. pr. megabite. Det løb op i over en halv million - eller helt nøjagtigt 543.083 kr.

Det svarer til i gennemsnit 11.000 pr. borgerrepræsentations-medlem, og regningen kunne have været endnu højere, hvis ikke TDC havde indvilget i at slå af de vildeste af regningerne, fortæller Comon.dk. Alene det første kvartal kostede politikernes smartphones en kvart million. Et enkelt af medlemmerne havde brugt for mere end 100.000 kr.

- Vi havde købt de pågældende iPhones fra en anden leverandør end TDC. Derfor var telefonernes abonnement ikke gearet til det dataforbrug, der lige pludselig skulle til, når medlemmerne skulle tjekke deres mail eller downloade dokumenter fra møder og andre arbejdsrelaterede opgaver, forklarer Morten Spangenberg, der er souschef i Borgerrepræsentationens sekretariat på Københavns Rådhus.

mou