Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Antal lokalpolitikere er raslet ned

En ny beregning fra tænketanken Cevea viser, at antallet af kommunalpolitikere pr. 10.000 borgere er faldet med 80 pct. de seneste 60 år
KORT NYT29. MAJ 2012 9.04

En ny beregning fra tænketanken Cevea viser, at antallet af kommunalpolitikere pr. 10.000 borgere er faldet med 80 pct. de seneste 60 år, skriver Berlingske.

- Reduktionen i kommunalpolitikere bliver nærmest fremlagt som et gode. Men når der er færre til at bære en i forvejen voksende arbejdsbyrde i byrådet, går det altså ud over den direkte kontakt med borgerne. Vi kan og må ikke spare os ud af krisen ved at spare på politikere, siger analysechef i Cevea Jens Jonatan Steen.

De seneste årtier er antallet af lokalpolitikere raslet ned. For 40 år siden var der flere end 10.000. Ved årtusindeskiftet var det tal blevet barberet ned til 4.600, og med strukturreformen i 2007 faldt det yderligere til 2.500. Nu overvejer flere kommuner landet over at skære endnu flere folkevalgte fra. Konsekvensen af at reducere antallet af politikere bliver bl.a., at spærregrænsen reelt kommer op på fire-fem pct. - meget højere end til Folketinget i dag.

ka