DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Alternativet opgiver valg i to kommuner

KV21-nyheder fra ALT i Lyngby-Taarbæk og Langeland, hvor partiet ikke kan finde kandidater, og Viborg, hvor der er ti klar.
15. JUN 2021 15.41
TEMA: KV21

Ved KV17 stillede Alternativet op i 83 af de 98 kommuner - og fik 20 kandidater valgt ind. Partiet har landet over været i medlems- og kandidatmæssig krise og har efter en mærkbar afskalning lige nu blot 12 byrådsmedlemmer tilbage.

Lyngby-Taarbæk er en af de kommuner, hvor partiet er ikke længere er med på stemmesedlen til november, oplyser Det Grønne Område. Ved KV17 hjalp Alternativet i et valgforbund R og SF til to pladser hver og EL til én - men fik ikke selv nogen valgt ind.

Heller ikke på Langeland er det lykkedes den lokale bestyrelse i ALT at finde kandidater, oplyser Fyens Stiftstidende. Ved KV17 rakte Alternativets 320 stemmer ikke til en plads. 

- Men vi har et godt samarbejde med SF og deltager i deres formøder inden kommunalbestyrelsens møder. Vi var jo også med i fem-partisamarbejde med S, SF, R, og K med det mål at få et systemskifte. Det lykkedes også, siger forperson Ingvard Hansen - med henvisning til, at SF med borgmester Tonni Hansen her snuppede borgmesterposten fra Venstre, der havde haft den i to perioder.

I Viborg har det været nemmere for partiet at finde villige kandidater. På listen er der indtil videre ti, skriver Viborg Stifts Folkeblad, uden at der endnu er udnævnt en spids. Her var ALT tæt på ved KV17, men måtte nøjes med at hjælpe EL til en og SF til to pladser i et valgforbund.