Stop plads-hamstring:
Alle siddepladser i regionaltog nu i brug

KORT NYT19. MAJ 2021 9.14

TEMA: Corona

I takt med genåbningen kommer der et større behov for kollektiv transport til eksempelvis uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser. Derfor sker der med den kommende genåbning den 21. maj en målrettet lempelse af belægningsbegrænsningerne i den kollektive transport, oplyser Transportministeriet.

- Vi har i den seneste tid i togene set, at nogle passagerer booker pladsbilletter til flere tog for at være sikre på at komme med. Det skaber pladsmangel for andre. Forhåbentlig kan trangen til at hamstre afhjælpes, når der kommer lidt flere pladser til rådighed. Genåbningen skal foregå sikkert. Derfor er det stadig vigtigt, at vi holder afstand, når det er muligt, og husker håndsprit og mundbind, udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S).

Konkret betyder ændringerne fra den 21. maj, at alle siddepladser i regionaltogene kan bruges. Derudover bliver belægningsgrænsen i fjerntog og fjernbusser hævet, så der også på de længere ture er plads til flere. Der er fortsat krav om pladsbillet i DSB's tog.

ka