DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Dispensation:
Alle på Læsø kan vaccineres i samme omgang

700 borgere på Læsø mellem 16-64 år bliver rykket frem i vaccinekøen for at spare tid og penge. Det samme gælder for 111 borgere på Anholt, Tunø og Endelave.

LÆSØ: Alle borgere på Læsø kan nu blive vaccineret mod coronavirus. Sundhedsstyrelsen har givet dispensation til at rykke Læsø-borgerne frem i køen. Det oplyser Region Nordjylland.

Det er cirka 700 personer mellem 16 og 64 år, der mangler at blive vaccineret på øen, og dispensationen vil spare tid og logistik, da alternativet er, at vaccinationerne sker i små klumper.

Alle over 50 år er allerede inviteret til at blive vaccineret, og nu vil de sidste 350 mellem 16-49 år også blive inviteret. Det besluttede Region Nordjylland mandag aften.

Lille mængde

Regionrådsformand Ulla Astman (S) fortæller, at det ikke kommer til at få betydning for vaccinationsudrulningen i resten af regionen, at Læsø-borgerne kommer frem i køen.

- Det giver rigtig god mening, at vi kan tilbyde vaccination til den del af Læsøs befolkning, som endnu ikke er vaccineret. Dels sparer vi kostbar tid på transport af personale og udstyr frem og tilbage. Samtidig drejer det sig om så lille en mængde vacciner, at det ikke kommer til at påvirke vaccinationsudrulningen i resten af regionen.

Der er planlagt vaccinationsdage 6. maj og 11. maj for de resterende borgere på Læsø, der mangler at blive vaccineret. Samtidig er der planlagt andet stik sidst i juni, hvor Læsø-borgerne altså er færdigvaccineret.

Det er væsentligt tidligere end resten af landet, der ifølge Sundhedsstyrelsen først ventes at opnå den milepæl i slutningen af august. Det er en prognose, som flere eksperter har kaldt overoptimistisk.

Andre følger samme eksempel

Efter Region Nordjyllands meddelelse har Region Midtjylland oplyst, at beboere på de tre øer Anholt, Tunø og Endelave også vil blive skubbet frem i vaccinekøen.

Samlet er der tale om 111 borgere mellem 16-64 år på de tre øer, som kommer hurtigere til.

- Årsagen til, at der afviges fra alderskriteriet er ressourcer i forhold til personale, tid, transport og logistik. Alternativt ville vi skulle over på øerne for at vaccinere få antal borgere, med mulighed for større spild, skriver Region Midtjylland.

På Anholt vil borgere, der ikke er vaccineret, blive vaccineret i denne uge, mens de vil blive indkaldt.

Ritzau

Opdateret 11:05 med Anholt, Tunø og Endelave.