DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Albertslund udbetalte for meget i vederlag til byrådssuppleanter

Forvaltningens fejl, derfor ikke tilbagebetalingspligt på beløbene mellem 2.358 kr. og 32.595 kr. Alle fem vil dog betale alligevel.

ALBERTSLUND: Fem byrådssuppleanter har hen over hele den indeværende valgperiode fået udbetalt for meget i vederlag, fremgår det af en revisionsgennemgang, som blev forelagt økonomiudvalget på dets seneste møde. Alle har modtaget pengene i god tro, understreges det.

Fejlene er opstået ved, at indkaldelser i en del af en måned har udløst vederlag for hele måneden, og for en enkelt af de fem desuden ved dobbelt tildeling af samme vederlag. Det hører med til historien, at alle fem har modtaget mangelfuld eller ligefrem forkert vejledning om, hvad de korrekt skulle have haft i vederlag.

De fejlagtigt udbetale vederlagsbeløb er på mellem 2.358 kr. og 32.595 kr., det højeste for den suppleant, der fik dobbelt vederlag. Forvaltningen har erkendt at være ansvarlig for fejlene, og der kan derfor ikke stilles krav om tilbagebetaling.

Alle fem vil dog ifølge sn.dk betale tilbage alligevel. De fem suppleanter er fra hvert sit parti: Socialdemokatiet, SF, Enhedslisten, De Konservative og Dansk Folkeparti.

Kommunaldirektør Jette Runchel kalder overfor sn.dk det skete "en fejl i feltet mellem menneske og systemets funktionalitet". Hun varsler, at der skal rettes op på lønsystemets mangler og pointerer at kommunens lønudbetalinger generelt ikke er ramt af fejlen, som hun kalder "et enkeltstående tilfælde".