Aktivering af udsatte sikrer arbejdskraft og lokal vækst

KORT NYT21. JUN 2021 10.28

LOLLAND / GULDBORGSUND: Projektet Rekruttering fra Kanten har i mere end tre år lykkedes med at få ledige udsatte borgere på Lolland-Falster i beskæftigelse med alt fra få timer om ugen til et fuldtidsarbejde. Ifølge samarbejdets parter er projektet vigtigt for at sikre vækst lokalt, da flere brancher oplever mangel på arbejdskraft. Det skriver Folketidende.

Ifølge Business Lolland-Falster vil manglen på arbejdskraft blive mere udbredt i området over de kommende år. De er en af parterne bag projektet, der også består af netværkshuset Cabi og Lolland og Guldborgsund kommuner. Med projektet har de fokus på at få udsatte ledige til at bidrage med det, de kan, hvor der mangler medarbejdere.

I løbet af de tre år Rekruttering fra Kanten har været igang, har 1.303 borgere været en del af projektet, og for 29 pct. er det lykkes at komme i beskæftigelse på trods af at have været udfordret af corona det seneste år. Ifølge parterne bag projektet har det været med til at give borgerne mere selvtillid, og det har givet virksomhederne bedre muligheder for vækst og rekruttering af arbejdskraft.

mh