HELSINGØR: Advokatfirmaet Bech-Bruun tager til genmæle over for den kritik, som fagforeningerne HK og Djøf har rettet mod dets undersøgelse af borgmester Benedikte Kiærs (K) ageren over for tre ledende medarbejdere i kommunens whistleblowerenhed, skriver Politiken. Firmaet afviser også beskyldninger om manglende armslængde i forholdet til kommunen, fordi der ikke i juridisk forstand er tale om et "fast klientforhold", selvom advokatfirmaet er databeskyttelsesrådgiver for kommunen.
Advokatfirmaet skriver i en skriftlig redegørelse til økonomi- og erhvervsudvalget, at fagforeningerne ikke har påvist faktuelle fejl eller mangler ved undersøgelsesmetoden, der har betydning for konklusioner: "Vi kan i det hele afvise fagforeningernes kritik, der er tendentiøs, upræcis og på afgørende punkter funderet i en tilsyneladende misforståelse af advokatundersøgelsens formål og metode", skriver det.
Som tidligere omtalt i DK Nyt, kritiserede et enigt økonomi- og erhvervsudvalg fredag borgmesteren, og konkluderede på et ekstraordinært udvalgsmøde bl.a: "Udvalget finder, at uanset, at der ikke er grundlag for retlig kritik, havde det været hensigtsmæssigt, hvis borgmesteren havde afholdt sig fra at dele sin opfattelse af håndteringen af sagen med medarbejdere på rådhuset." Det blev også besluttet, at retningslinjerne for kommunens whistleblowerordning bør revideres snarest muligt.
HK og Djøf fastholder efter advokatfirmaets genmæle deres kritik: "Vi er bare uenige med advokaterne om det her, og det er der ikke noget overraskende i," siger juridisk afdelingschef hos Djøf Kia Phillip Dollerschell til Politiken. Hun er tilfreds med udmeldingen fra økonomi- og erhvervsudvalget: "Det var det, vi krævede, og det, vi fik. Vores kritik af Bech-Bruuns undersøgelse gav kommunen et langt mere nuanceret grundlag at vurdere forløbet ud fra, og det var sådan set dét, vi er lykkedes med," siger hun.
cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.