Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus tilbyder børne-orlov til utrygge forældre

KORT NYT28. APR 2020 8.42
TEMA: Corona

AARHUS: Forældre, der er bekymrede for at sende deres børn i dagpleje eller vuggestue for første gang, får nu mulighed for at holde deres børn hjemme på orlov. Aarhus Kommune har nemlig ekstraordinært givet mulighed for, at forældre, som skal aflevere deres barn første gang fra 1. maj, kan søge om minimum to måneders orlov.

Normalt skal en sådan orlov søges to måneder før. Samtidig kræver kommunen ikke forældrebetaling, hvis barnet tager orlov. Tilbuddet gælder også børn, som skal skifte fra vuggestue til børnehave. Det sker for at imødekomme de utrygge forældres bekymringer, forklarer Thomas Medom (SF), der er rådmand for Børn og Unge.

- Vi glæder os til, at børnene starter, men vi ved også, at mange forældre har spørgsmål til og forbehold for indkøring netop nu. Derfor åbner vi mulighed for at udskyde starten med en orlov, hvis man er mere tryg ved det. Det er et stort kapitel, som børn og forældre åbner, og jeg forstår godt, hvis forældre ønsker lige at se tiden lidt an. Situationen er usædvanlig for tiden, da vi på den ene side har flere opgaver at løse, men samtidig også har flere voksne omkring børnene, end vi plejer, siger han.

jeg