Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Aarhus sætter spotlys på unges digitale liv og psykisk sårbarhed

Et udvalg med både byrådsmedlemer og eksterne med faglig baggrund skal primært have fokus på teknologiens – særligt sociale mediers – rolle i forhold til psykisk sårbarhed.

AARHUS: Børns og unges hverdag er fuld af ny teknologi og sociale medier. Grænsen for, hvornår de 'holder fri' eller 'er på' er mere og mere flydende, og udfordringer med at håndtere medier og teknologi kan for nogle medføre tabte sociale fællesskaber eller psykisk sårbarhed. Det er en del af baggrunden for et nyt udvalgsarbejde i Aarhus, oplyser kommunen.

For at få greb om problemerne, støtte unge i at navigere sikkert, trygt og kompetent i det digitale og finde veje til nye løsninger har byrådet nedsat et såkaldt opgaveudvalg, der tæller byrådsmedlemmer og en række eksterne medlemmer og skal ifølge sit kommissorium primært have fokus på teknologiens – særligt sociale mediers – rolle i forhold til psykisk sårbarhed. 

- Det er en meget vigtig opgave, som udvalget for mindre psykisk sårbarhed skal i gang med. Der er ingen tvivl om, at den teknologiske udvikling fundamentalt har ændret måden vi er sammen på og omgås med hinanden. Det er meget vigtigt for mig, at der kommer fokus på denne dagsorden. Derfor er jeg glad for, at vi har samlet et rigtigt stærkt hold, der hver især er i besiddelse af nogle stærke kompetencer og supplerer de andre udvalgsmedlemmer. På den måde sikrer vi, at 'Udvalget for mindre psykisk sårbarhed' har den nødvendige viden og fremdrift i arbejdet, siger udvalgsformand Mahad Yussuf (S). 

Udvalgets arbejde skal munde ud i en anbefaling til byrådet, som kan være et konkret forslag til en strategi på et område eller konkrete løsningsforslag på en opgave. Udvalget ventes at arbejde frem til sommeren 2020.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job