dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Aarhus opstiller skraldespande til mundbind

KORT NYT21. NOV 2020 10.30
TEMA: Corona

AARHUS: Det kan ses på gader og stræder, at mundbind er blevet en obligatorisk del af vores hverdag. Mange af dem havner nemlig ved siden af skraldespandene. Det skal en helt ny type skraldespande forhåbentlig være med til at ændre på i Aarhus.

Brugte mundbind udgør både en smitterisiko og er en udfordring for naturen og miljøet, fordi de er lavet af blandt andet plastik og aluminium. Ifølge Aarhus Kommune en ny Epinion-undersøgelse, at mundbind er noget af det affald, der generer aarhusianerne allermest. Der opstilles i alt 100 skraldespande til mundbind. De første bliver stillet op mandag den 23. november.

- Corona har ændret meget i vores liv på kort tid - også typen af affald, der bliver smidt på gaden. Vi må og skal passe på hinanden, vores by og naturen. Derfor skal vi selvfølgelig også sørge for at smide vores mundbind i skraldespanden efter brug. De nye skraldespande gør det lettere at komme af med sit mundbind efter brug. Skulle man møde en fyldt skraldespand, må man tage sit mundbind med til den næste eller smide det ud derhjemme. Der er ingen undskyldninger for bare at smide det, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

ibs