Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus automatiserer formular til børnebidrag

Kommunen er den eneste i landet, der nu i stedet for oplysningerne i et elektronisk register

AARHUS: - Jeg er glad for at vi i Aarhus nu har gjort det lettere at være borger i Danmark. Det er vigtigt at vi løbende har fokus på, hvordan vi kan afbureaukratisere til glæde for borgerne uden at det går ud over retssikkerheden, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Marc Perera Christensen til CEDI (Center for Digital Forvaltning).

Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune har benyttet sig af regeringens udfordringsret og kommunerne har nu fået Pensionsstyrelsens tilladelse til at afskaffe forsørgernes pligt til hver måned at indberette, hvor meget deres børn i alderen 15-17 år har tjent. I stedet får kommunens medarbejdere nu oplysningerne i et elektronisk register. Dermed sparer både borgere og kommunen porto. Desuden får kommunen nu oplysningerne til tiden samt risikoen for bedrageri er blevet mindre, oplyser CEDI i deres nyhedsbrev.

Kommunen kan udlægge børnebidrag i de tilfælde hvor forældrene ikke lever sammen og direkte betaling af børnebidrag mellem forældrene ikke er mulig og hvor de 15- til 17årige børn tjener mindre end 5.000 kr. om måneden. Kommunen er således forpligtet til at tjekke børnenes indkomst. Den nye og afbureaukratiserede praksis har nu fungeret i godt en måned i Aarhus Kommune.

lcl