Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus' ældre bakker massivt op om digitalisering

Efter tre måneders indsats kan kommunen opgøre, at tre ud af fire ansøgninger om folkepension er digital

AARHUS: Langt de fleste har valgt frimærke og kuvert fra, når de skal søge om folkepension i Aarhus Kommune. I stedet sætter de sig til tasterne og udfylder den digitale ansøgning. Arbejdsgangen er hermed gjort lettere og hurtigere, fortæller sundhedsrådmand Dorthe Laustsen (SF).

- Jeg er glad for, at borgere i så høj grad bruger den digitale ansøgning. Det viser med al tydelighed, at aarhusianske ældre ikke er blevet hægtet af på grund af kommunal digitalisering. Men vi skal ikke glemme, at der fortsat er nogen, der foretrækker papiransøgningen, og den mulighed skal der selvfølgelig også være, siger rådmanden.

Fordelene ved at søge digitalt er, at man kan søge døgnet rundt, ikke skal bruge frimærke og kuvert eller tid på at gå til kommunen. Tilmed får man umiddelbart herefter kvittering og en foreløbig beregning.

Den høje procentsats er resultat af en målrettet indsats på bare tre måneder, og rådmand Dorthe Laustsen er mere end tilfreds med at være kommet så langt på så kort tid.

"Det er et resultat, som man ikke har kunnet præstere i andre kommuner. Det viser, at vi har grebet det her rigtigt an, og at man godt kan flytte ældre over til det digitale. Det viser rent faktisk også et mod i afdelingen, for man skal turde bryde med vaner og forestillinger, for at noget sådant kan lade sig gøre. Vi kan bruge processen på andre områder, og andre kommuner melder sig da også allerede på banen for at høre nærmere, siger hun og tilføjer:

- På sigt vil digitalisering give store administrative besparelser for kommunen. I opstartsfasen har det krævet ekstra ressourcer af de medarbejdere, der sidder med området, og jeg synes, at de har løst opgaven flot.

mou