Aalborg får pris for socialøkonomisk samarbejde

KORT NYT21. SEP 2021 8.45

AALBORG: Aalborg modtog mandag Den Socialøkonomiske Kommunepris, som uddeles af foreningen Sociale Entreprenører i Danmark, SED. Normalt sker det på Folkemødet, men i år under en konference i København. Udover Aalborg var Kolding, Jammerbugt og Kalundborg nomineret. Prisen blev senest uddelt i 2019, og da gik den til Kolding.

Aalborgs tilgang er primært baseret på at fremme socialøkonomiske virksomheder og partnerskaber samt at gøre det attraktivt for etablerede virksomheder at ansætte fra kanten af arbejdsmarkedet. Især initiativerne "Små job med mening" samt Impact60 er blevet fremhævet, fortæller erhvervskonsulent Frida Tarp fra BusinessAalborg.

- Fælles for dem er, at vi arbejder ud fra et tillidsperspektiv. Det er med leverandører og samarbejdspartnere, som vi kender rigtig godt og stoler på. Alle parter er interesserede i, at det lykkes, og vi udvikler initiativerne i samarbejde med erhvervslivet. På den måde bliver det også attraktivt for virksomhederne såvel som de mennesker, der står på kanten af arbejdsmarkedet, siger hun.

ak