Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aalborg får flere vågekoner

Udvider samarbejdet med Dansk Røde Kors, så flere plejehjem kan tilbyde vågetjenste
7. JUN 2011 13.24

AALBORG: Den Frivillige Vågetjeneste under Dans Røde Kors har siden december 2010 kunnet tilbyde vågekoner på enkelte plejehjem i Aalborg Kommune. Det har været en stor succes og derfor udvides samarbejdet nu, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Vågetjenesten dækker fremover yderligere 6 plejehjem samt 4 hjemmeplejegrupper i Aalborg Kommune. Dermed dækker Vågetjenesten i alt 10 plejehjem tillige med 4 hjemmeplejegrupper i Ældreområde Centrum.

Vågetjenesten er et tilbud om medmenneskeligt nærvær til døende i den sidste tid. Tilbuddet har eksisteret siden november 2010, og har i dag 13 frivillige. På sigt er det hensigten at Røde Kors kommer til at dække endnu flere områder i Aalborg Kommune. Dette kan ske, når der dels er gjort flere erfaringer med ordningen, dels er frivillige nok til at varetage opgaverne.

I Aalborg Kommunes ældreafdeling påskønner man udvidelsen af samarbejdet med Vågetjenesten.

- Vi er rigtigt glade for samarbejdet med de frivillige organisationer. Vi har gode erfaringer med Vågetjenestens tilbud. Det er et godt supplement til den pleje, vi yder og en stor hjælp til borgeren og de pårørende i borgerens sidste tid, siger ældrechef Kristian Cronwald.