Vejle vil have stor skov til at gøre godt for mental sundhed

En 63 hektar bynær skov med faciliteter til mental og let fysisk træning skal blive til sundhedsskov i Vejle.

VEJLE: Vejle Kommune vil blandt andet ved hjælp af to fonds-donationer på godt 2,5 mio. kr. skabe Danmarks største sundhedsskov. Kommunen har opkøbt en 63 hektar bynær skov nord for Vejle Sygehus, og visionen er, at skoven skal blive en sundhedsskov, som kommunen oplyser.

Skoven skal ikke kun vedligeholdes og udvikles som den øvrige natur i kommen, der giver mulighed for fysiske udfoldelser som vandring, løb eller cykling.

- Der er indtil nu fokuseret meget på, at det skal være muligt at udføre fysisk træning. Men her får vi mulighed for at gøre noget virkelig godt for den mentale sundhed ved hjælp af en helt ny type skov, siger formand for Natur- og Miljøudvalget Karl Erik Lund (DF).

Sundhedsskoven skal indrettes med faciliteter, som skal sørge for, at borgere kommer helt ned i tempo, fordi de kan udføre mental og let fysisk træning. 

- Sundhed handler i høj grad om at forebygge. Derfor går arbejdet med sundhed også på tværs af de kommunale indsatser og udvalg. Der er ingen tvivl om, at naturen kan være med til at forebygge, og vi har jo masser af fantastisk natur, siger Peder Hummelmose (V), formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget.

Projektet er udviklet i samarbejde mellem Vejle Kommune, psykiatrisk afdeling på Vejle Sygehus og flere organisationer og foreninger som for eksempel SIND Vejle, Kræftpatienternes Hus i Vejle og Sommerfuglebevægelsen.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt