Måling: De politisk interesserede stoler mindre på politikere
Foto: Morten Stricker, Ritzau Scanpix

Måling: De politisk interesserede stoler mindre på politikere

Åbne og politisk interesserede mennesker er nogle af dem, der har mindst tillid til politikere, viser ny forskning. Det gælder også blandt kommunalpolitikere.
9. JAN 2019 5.54

Mistillid til politikere trives blandt nogle af de vælgere, som er allermest aktive og interesserede i politik, skriver kommunen.dk. Et nyt, stort dansk forskningsprojekt har spurgt vælgerne, om de generelt har tillid til, at politikerne lytter til borgernes synspunkter, at de træffer de rigtige beslutninger, og at de ikke er i politik for egen vindings skyld. Samtidig er vælgernes personlighed kortlagt og afslører en meget stor betydning for tilliden til politikerne.

- De åbne er dem, som er interesseret i de store spørgsmål, som gerne vil lytte og blive klogere. De kan argumentere længe for deres holdning, men de er også parate til at lade sig overbevise af gode argumenter, fortæller manden bag forskningsprojektet, professor i statskundskab Asbjørn Sonne Nørgaard til kommunen.dk.

- Alt det, der tænder dem ved politik, er i meget lille grad det, de ser, når politikerne diskuterer i medierne. De vil hellere se en diskussion, hvor man diskuterer sig frem til en fælles løsning. Men sådan bliver politik ikke formidlet, tilføjer han.

 

Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele artiklen her.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt