Hernings gamle sygehus klar til højhus og nænsom renovering
Foto: Ill.: Aarstiderne Arkitekter

Hernings gamle sygehus klar til højhus og nænsom renovering

KPC køber areal midt i Herning, der bliver tilgængeligt, når hospitalet flytter til supersygehuset i Gødstrup.

HERNING: Den første og største del af den såkaldte sygehusgrund centralt i Herning er nu afhændet. Planen er at opføre flere hundrede nye boliger og dermed skabe en helt ny bydel på det store område, oplyser Herning Kommune om udbudsrunden. 60 pct. af den såkaldte sygehusgrund blev solgt til til KPC for 113,9 mio. kr.

Baggrunden er, at Region Midtjylland i løbet af 2020 flytter sine sygehus-aktiviteter til det kommende supersygehus i Gødstrup.  

Vinderprojektet fra KPC og Aarstiderne Arkitekter lægger op til at bygge et højhus på 55 meter, der skal rumme 15 etager. Tårnet, som bliver Hernings nye vartegn, vil formentlig komme til at rumme ejerlejligheder, café, lægehus og butik. I alt indeholder vinderprojektet godt 56.000 kvadratmeter byggeret. Tanken er, at området med tiden vil rumme cirka 600 boliger og knap 600 parkeringspladser.

Gamle detaljer med i det nye
I den østlige del skal der bygges nye såkaldte townhouses - det er en slags 'parcelhuse i højden'. Samtidig vil en række af de bevaringsværdige bygninger fra det gamle sygehus blive nænsomt renoveret.

- Arkitektonisk har vi taget udgangspunkt i de gamle, bevaringsværdige bygninger i området, hvis arkitektur og detaljerigdom vil komme til at danne basis for arkitekturen i de nye byggerier, siger koncerndirektør Kurt Poulsen fra KPC.

Det samlede projekt realiseres, når de nuværende sygehusaktiviteter i området flyttes til Gødstrup. Det ventes at ske i løbet af 2020.

Et år efter at KPC har overtaget, har Herning Kommune forpligtet sig til at have en såkaldt byggeretsgivende lokalplan klar. Seks måneder senere forpligter KPC sig til at være i gang med nedrivninger og retableringer. Intentionen er, at alle byggerier skal søges realiseret i løbet af otte år fra hospitalet er flyttet til Gødstrup. De første arbejder starter centralt i området.

ka

Projektgruppen består udover KPC af to andre store Herning-baserede firmaer, nemlig Aarstiderne Arkitekter og ÅF Consult (tidligere Midtconsult).

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt