Finanslovsdebat bragte ingen afklaring af regionernes fremtid

V-ordfører undgik at svare klart om overlevelse eller ej
19. DEC 2018 14.27

FOLKETINGET: Onsdagens finanslovsdebat i Folketinget bragte ikke nogen klarhed over udsigten for regionerne. Mens Socialdemokratiet argumenterede for regionernes overlevelse, ville Venstres finansordfører Jacob Jensen, 'ikke foregribe begivenhedernes gang i forhold til sundhedsudspillet', sagde han.

Jacob Jensen er tillige regionsrådsmedlem på Sjælland, men tilsyneladende ikke nødvendigvis på samme spor som partiets fremmeste regionale repræsentant, Syddanmarks regionsrådsformand Stephanie Lose, der også er formand for Danske Regioner og klart modstander af at nedlægge regionerne.

Hun tager det ifølge Jysk Fynske Medier 'som en decideret fornærmelse' når V's landspolitikere 'siger at de tager hensyn til patienterne - underforstået at det gør vi ikke'.

Det var ellers netop hvad Jacob Jensen sagde, da han undgik at svare klart på spørgsmålet om regionernes overlevelse:

- Det udgangspunkt, vi har i Venstre, er, at vi sætter patienten før systemet. Der må ikke være kasser, strukturer og rammer, som gør, at man ikke kan skabe et samlet forløb for patienten. Så må strukturdiskussionen alt andet lige komme bagefter, sagde han i folketingssalen.

Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht var også afvisende overfor en strukturdiskussion, om end på en anden måde:

- I Socialdemokratiet tror vi ikke på, at nye streger på et danmarkskort, som er udtænkt i et lille lukket rum af nogle få ministre og embedsmænd, er løsningen på de problemer, som sundhedsvæsnet står over for. Vi tror heller ikke på, at patienter, medarbejdere eller pårørende er tjent med, at vores sundhedsvæsen kastes ud i endnu et skrivebordsprojekt, sagde han.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt