Efter uenighed: Lemvigs læger bliver i kommunen

Efter en længere uenighed om, hvordan lægernes ferie sikres i Lemvig Kommune, er der nu aftale på plads mellem regionen og lægerne
14. DEC 2018 10.35

LEMVIG: Lemvig Kommunes læger og Region Midtjylland kom i går, torsdag, frem til et kompromis for begge parter i en længere uenighed - og lægerne bliver således i Lemvig Kommune på grund af lovning på ferie. Den endelige aftale bliver udarbejdet inden jul, skriver DR Midt & Vest.

Lægerne i Lemvig var ellers uenige med regionen om, hvordan der skulle sikres ferie til de praktiserende læger. Lægerne ville have regionen til at afløse ved ferie, efteruddannelse og sygdom, men det så regionen ikke som en mulighed, fordi lægerne er selvstændig erhvervsdrivende.

Alligevel nåede de til enighed. På baggrund af uenigheden overvejede lægerne ellers at stoppe, men det er ikke længere aktuelt.

- Der er sikret, at der bliver kvalificeret lægehjælp. Alle detaljer er ikke på plads, men der er fundet løsninger, siger repræsentant for de praktiserende læger, Hans Holmgaard fra Thyborøn til DR Midt & Vest.

'Vigtigt i forhold til at tiltrække nye læger'
Hans Holmgaard kalder håndslaget mellem lægerne og regionen altafgørende for at fortsætte som praktiserende læge, for 'både jeg og mit personale har brug for tre ugers ferie, ellers kan vi ikke arbejde', som han siger til DR Midt & Vest.

Det er også et vigtigt skridt i forhold til muligheden for at tiltrække nye læger i fremtiden, lyder det fra lægernes repræsentant:

- Hvis vi var endt med at alle læger var holdt op, fordi de ikke kunne få ferie, ville det være fuldstændig umuligt at rekruttere yngre praktiserende læger i fremtiden.

Formanden for lægepraksisudvalget i Region Midtjylland, socialdemokraten Annette Roed, er glad for, at faren er drevet over.

- Vi har mødt hinanden i en løsning, sådan at man kan holde sin ferie, når man har brug for den. Samtidig sørger vi for at hjælpe med at dække ind, og så sørger lægerne også for at dække for hinanden, siger hun til DR Midt & Vest.

eo

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt