Esbjerg bliver nyt uddannelsessted for læger, første kandidater i 2025

Syddansk Universitet optager fra næste år årligt 30 medicinstuderende, der skal læse og afslutte kandidatdelen i Esbjerg
10. DEC 2018 6.04

SYDDANMARK: Som det femte sted i Danmark bliver Esbjerg fremover uddannelsessted for læger. 30 af de medicinstuderende, der starter på deres uddannelse den 1. september 2019, vil også kunne tage kandidatdelen i Esbjerg, oplyser Syddansk Universitet.

Uddannelses- og Forskningsministeriet, Sundheds- og Ældreministeriet samt Finansministeriet gav i sidste uge grønt lys for uddannelsen i Esbjerg. Den er resultatet af et stort ønske og et intensivt arbejde mellem Syddansk Universitet, Region Syddanmark, Sydvestjysk Sygehus og Esbjerg Kommune.

- Etableringen af lægeuddannelsen er et af grebene, der kan afhjælpe manglen på læger både på sygehusene og hos de praktiserende læger i det sydlige Jylland. Erfaringer viser nemlig, at mange nyuddannede læger bliver i den landsdel, hvor de har læst. Her finder de en bolig, venner og måske stifter de familie, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Kandidatuddannelsen af læger varer tre år, og med et årligt optag på 30 vil med tiden op mod 90 medicinstuderende hele tiden have deres gang på Sydvestjysk Sygehus. Første del af uddannelsen, bachelordelen, skal læses i Odense på den eksisterende lægeuddannelse og anden del, kandidatdelen, skal læses og afsluttes i Esbjerg, hvor de første læger forventes at være færdiguddannede i 2025.

Allerede nu er forberedelserne i fuld gang med ansættelser af undervisere i Esbjerg. De nye undervisningslokaler kommer til at være centralt placeret på Sydvestjysk Sygehus, fortæller sygehusets adm. direktør Per Busk.

Med 30 kandidatstudiepladser bliver Esbjerg klart lillebror i selskabet af lægeuddannelsessteder. Størst er København med 509 pladser og Aarhus med 448, mens Odense har 248 og Aalborg 150.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt