dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Tolkegebyr udløser frygt for mangelfuld behandling

KORT NYT5. MAR 2018 6.12

Læger frygter en mangelfuld behandling. Regionerne ser en øget ulighed i sundhed for sig. Men regeringen står fast: Hvis man har været i Danmark i tre år, må man selv betale for tolkebistand i sundhedsvæsnet. Det skriver Berlingske. 44 forskellige myndigheder og organisationer har afleveret deres høringssvar til regeringens forslag.

Blandt svarene ligger kritik fra Danske Patienter, Danske Regioner og Lægeforeningen. Frygten er, at det får patienter til at blive væk af frygt for en regning. Det kan ifølge Lægeforeningen føre til, at syge patienter 'ikke får den nødvendige behandling'. Danske Regioner advarer om en øget ulighed i sundhed.

- Jeg er fuldstændig enig i ambitionen om, at man skal lære at begå sig på dansk, når man er i Danmark. Men lige præcis i det her konkrete tilfælde har jeg ud fra en sundhedsfaglig tilgang en bekymring om, at man risikerer ikke at få stillet den rigtige diagnose på grund af sprogvanskeligheder. Man risikerer, at følgevirkningerne vil være meget skadelige, siger Stephanie Lose (V), der er næstformand i Danske Regioner til Berlingske.

Ritzau