DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
91 nye coronasmittede - flest i Ringsted
Antal smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. Ringsted har over 50 pr. 100.000. De grå kommuner har ikke haft nye tilfælde den seneste uge.
Foto: Statens Serum Institut

Smittetallet stiger igen:
91 nye coronasmittede - flest i Ringsted

Antallet af nye tilfælde er torsdag det højeste i næsten tre måneder. En ansat på et plejecenter er testet positiv.
30. JUL 2020 14.38
TEMA: Corona

Antallet af danskere, der testes positive med covid-19, fortsætter med at stige. Torsdag har Statens Serum Institut registreret 91 nye tilfælde, hvilket er det højeste på en enkelt dag siden begyndelsen af maj.

Det er først og fremmest et udbrud på Danish Crowns slagteri i Ringsted, der har fået tallet til at stige. Her er 32 ansatte nu testet positiv, oplyser Danish Crown til Ritzau.

- Vi har 16 nye smittede det seneste døgn. De nye smittetilfælde er kontaktpersoner til personer, som blev konstateret smittet tidligere på ugen, men det er selvfølgelig alvorligt, siger slagteriets pressechef Jens Hansen.

Samtlige ansatte bliver testet på et mobilt testcenter, som har været i gang på slagteriet siden torsdag morgen. Over 100 ansatte er sendt hjem, fordi de har været i tæt kontakt med en eller flere smittede.

Ansat på plejecenter smittet

Samtidig er en ansat på Plejecenter Ortved torsdag testet positiv, oplyser Ringsted Kommune.

Vedkommende fik symptomer tirsdag og meldte sig syg fra arbejde.

- Vores ansatte, der nu er smittet, har en type job, der gør, at vedkommende normalt ikke har kontakt med borgerne, men vi tager selvfølgelig alle forholdsregler og er i gang med test af ansatte og beboere og er i tæt dialog med de relevante myndigheder, oplyser Kasper Sonne, direktør for social- og sundhedsområdet.

Kommunen sørger for, at alle medarbejdere og borgere ved plejecentret testes. Man er i dialog med Region Sjælland om at få lavet en lokaltestfacilitet til at teste alle ansatte i ældre- og sundhedsplejen, og at der i bedste fald åbnes for lokal test af alle indbyggere, der ønsker det. 

Desuden lukker kommunen for besøg på plejecentre og botilbud i to uger.

Færre indlagt

Sammenligner man seruminstituttets tal fra onsdag og torsdag, er antallet af smittede steget med 17 i Ringsted, 15 i København og 9 i Aarhus, mens resten af de 91 er fordelt med højest tre pr. kommune.

Mens antallet af smittede stiger, er antallet af indlagte med covid-19 faldet med tre det seneste døgn til 18. En smittet patient er død.

Tre smittede er indlagt på intensiv, og heraf er de to i respirator.

Siden i går er 13.758 personer blevet testet, så det samlede antal prøver når over halvanden million fordelt på 1.134.433 personer.

13.725 personer er indtil nu testet positiv med covid-19 siden pandemiens start.

Artiklen er opdateret 30. juli 15.15 med oplysninger om udbrud på plejecentret i Ringsted.