Det er traditionelt ikke mange unge danskere, der umiddelbart efter at have gennemført en af de mest krævende kandidatuddannelser på universitetet, søger at komme til at arbejde som skolelærer i et af de mere belastede byområder. Men det er ikke desto mindre, hvad foreningen Teach First Danmark nu tilskynder nogle af de dygtigste unge at gøre. Det skriver Kristeligt Dagblad.
Planen er, at der efter sommerferien skal være 30 unge mennesker, som påbegynder et i Danmark ret enestående forløb, som kombinerer velgørenhed, karriereplanlægning, uddannelse i undervisning og ledelse og praktisk arbejde på en dansk folkeskole.
Projektet har foreningen sat i søen i samarbejde med professionshøjskolen Metropol, og en række skoler har allerede vist interesse for at give plads til de nye såkaldte Teach First-graduates, oplyser Thomas Hoelgaard, ansvarlig for rekruttering og markedsføring i Teach First.
- Formålet er, at vi gerne vil skabe flere mønsterbrydere i den danske skole. Vi tror, at nogle af de dygtigste unge akademikere kan bidrage positivt i denne sammenhæng. Ikke fordi akademikere nødvendigvis er bedre end andre, men fordi vi vil udvælge nogle af dem, som har de rette faglige og menneskelige kompetencer til at kunne fungere som gode rollemodeller, siger han.
Kendt i lande
Mens konceptet er helt nyt i Danmark, har det adskillige år på bagen i flere andre lande, især USA og Storbritannien. Her er der ganske stor interesse blandt unge akademikere for at tage imod tilbuddet, som består i, at man i mindst to år får en kombination af lærerarbejde og undervisning, inden man vender tilbage til et karriereforløb i universitetsverdenen, erhvervslivet eller et tredje sted.
Drivkraften skal være, at man ønsker at gøre en indsats for andre, men samtidig kan man på sit cv skrive et forløb, som både omfatter praktisk undervisning og en sideløbende uddannelse, som svarer til læreruddannelsens meritlærer, som fokuserer ekstra på ledelse.
- Vores vurdering er, at mange studerende gerne vil arbejde med noget, der giver mening. Vi sørger selvfølgelig for, at de bliver forberedt, inden de kommer ud i praksis, for der kan være særlige udfordringer forbundet med at undervise børn med en ressourcesvag baggrund, som projektet især er rettet imod. Vi tror, at de unge lærer noget, de vil kunne bruge i deres videre arbejdsliv, og samtidig tror vi, at samfundet vil have gavn af, at unge, der måske en dag skal sidde på en ledende post i Finansministeriet, tidligere i deres karriere har prøvet at stå i praksis ude på en skole, siger Thomas Hoelgaard.
kil
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.