Vejle får chief resilience officer - landets første
Jonas Kroustrup fotograferet i Vejles byhaver ved Spinderihallerne: Dyrk Vejle.

Vejle får chief resilience officer - landets første

Jonas Kroustrup skal udvikle byens robusthed og elasticitet over for både pludselige katastrofer og langsomt udviklende trusler

VEJLE: Vejle Kommune er en del af Rockefeller Foundations internationale netværk 100 Resilient Cities, og nyansatte Jonas Kroustrup skal stå i spidsen for arbejdet i Vejle og repræsentere Vejle i det internationale netværk. Jonas Kroustrup er dermed ansat som Danmarks første chief resilience officer (CRO), lyder det fra kommunen.

Vejle skal i Rockefeller-netværket samarbejde med byer som Rio de Janeiro, Rom, Durban, Los Angeles og New York om at udvikle byers robusthed og elasticitet over for både pludselige katastrofer og langsomt udviklende trusler.

Den nye chief resilience officer har en fortid bl.a. som innovationschef for Teknologisk Institut og kan bidrage med mange års erfaring inden for strategisk erhvervsfremme i politiske organisationer og ledelse af offentlige-private partnerskaber i både national og international regi.

Nye smarte løsninger
I dag er Jonas Kroustrup projektleder i Region Midtjylland. Her har han de sidste fire år været leder af regionens indsats inden for 'Smart Region', der handler om digitalisering, bæredygtig byudvikling og offentlig-privat innovation. Han har været en af drivkræfterne bag 'Smart City Aarhus', og så er han i øvrigt en meget efterspurgt foredragsholder.

- Som det måske mindste medlem af 100 Resilient Cities netværket ønsker vi at udnytte fordelene ved at være en forholdsvis lille, hurtig, ubureaukratisk og innovativ kommune. Vi vil gå forrest og udvikle nye smarte løsninger på tværs af organisationen og i tæt samspil med samarbejdspartnere hos videninstitutioner, virksomheder, civilsamfund og internationale partnere. Eksempelvis har vi allerede i samarbejde med Green Tech Center A/S m.fl. etableret et resilience lab for energi, vand og data, som vil arbejde med bl.a. forsyningssikkerhed og skabe nye arbejdspladser, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V).

Jonas Kroustrup, der er 40 år og cand. mag. i informationsvidenskab, får direkte reference til kommunaldirektøren. En af hans første store opgaver bliver at stå i spidsen for arbejdet med at udarbejde en resilience plan for de fem indsatsområder, Vejle har budt ind med: Klima & Miljø, Digitalisering, Samskabelse og aktivt medborgerskab, Integration og boligsocialt arbejde og Økonomisk resilience.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt