Stats-millioner til fritids-indsats for udsatte børn og unge

Stats-millioner til fritids-indsats for udsatte børn og unge

Socialministeriet frigiver 76,7 millioner kroner over de næste fire år fra en særlig pulje, der skal hjælpe kommunerne med at oprette projekter for udsatte børn og unges fritidsliv

Undersøgelser viser, at mange udsatte børn og unge mellem 6-18 år ikke deltager i fritidsaktiviteter, fordi der i familierne ikke er tradition for det eller ressourcer til det.

Nu får 23 kommuner tilsammen 76,7 mio. kr. i støtte fra   satspuljemidlerne til at oprette projekter, der skal give disse udsatte børn og unge mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter med et såkaldt fritidspas.

- Et aktivt idrætsliv spiller en stor forebyggende rolle ikke bare på sundhedsområdet men også på socialområdet. Derfor er jeg rigtig glad for, at kommunerne har udvist så stor interesse for puljen ved at indsende en masse gode og rigtig spændende ansøgninger, siger socialminister Benedikte Kiær (K).

Fritidspasset dækker både økonomisk støtte til betaling af fritidsaktiviteterne og særlige fritidsvejledere, der fortæller om forskellige fritidsaktiviteter som eksempelvis fodbold, svømning eller spejder. Erfaringer fra tidligere forsøg viser, at ordningen har en stor gennemslagskraft, og at mange børn på den måde får et aktivt fritidsliv, og det er med til at give børnene et stort socialt og personligt udbytte.

Bevillingen fra Socialministeriet spænder fra en bevilling til projekt i Fanø på 457.000 kroner til Esbjerg, der får 5.247.000 og København, der får 6.354.000 kroner. 

mou


De 23 kommuner er:
Brønderslev, Esbjerg, Fanø, Fredensborg, Fredericia, Furesø, Greve, Hedensted, Høje-Taastrup, Kerteminde, København, Morsø, Norddjurs, Odense, Roskilde, Rebild, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Slagelse, Varde, Viborg, Aalborg, Aarhus.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt