Energi-0 boliger i Kolding i Europas første division

Energi-0 boliger i Kolding i Europa's første division

Lejerbo er, som det første almene boligselskab i Danmark, blevet certificeret til at deltage i EU’s kampagne 'Sustainable Energy Europe' med sit Energi-0 boligprojekt i Kolding

KOLDING: 'Sustainable Energy Europe' har til formål at sætte fokus på de projekter i EU, der er best practice på energiområdet. I Lejerbo er udviklings- og byggechef, Ulrik Steen Jensen, meget glad for certificeringen.

- Det er en rigtig flot anerkendelse af vores Energi-0 bolig. Det viser, at den danske almene boligbevægelse også er i front i resten af Europa på energiområdet, siger han.

Projektet i Kolding omfatter 39 familieboliger, der alle lever op til kravet om nul-energi, hvor boligen i sig selv ikke forbruger energi.

I Kolding Kommune er Bent Mouboe, områdechef for Miljø, Natur og Byggeriområdet glad for Lejerbos engagement, og samarbejdet mellem kommune og boligforening.

- Vi kan ikke alene nå de ambitiøse klimamålsætninger vi har sat os i Kolding, og derfor er det glædeligt at Lejerbo som alment boligselskab tager udfordringen op og giver gode forudsætninger for borgerne at spare på energien - på en nem måde, siger han.

Som Energiby arbejder Kolding Kommune med mange klimatiltag og projekter, især på byggeriområdet. Et godt eksempel er det unikke privat-offentlige samarbejde Grøn erhvervsvækst, der ved øget efterspørgsel og udbud på energieffektivt byggeri og renovering skal skabe nye job inden for byggebranchen.

Lejerbo forventer, at kommende Energi-0 projekter andre steder i landet også bliver certificeret fra EU. For øjeblikket har man en ansøgning liggende hos EU på et tilsvarende projekt i Høje Taastrup.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt